L’exposició Quan plovien bombes a Solsona

Amb motiu del 70é aniversari dels bombardejos de la guerra civil, el CEL vam portar a Solsona l’exposició Quan plovien bombes, incrementada amb continguts locals.

L’exposició s’havia inaugurat el febrer de 2007 al Museu d’Història de Catalunya amb l’objectiu de recuperar la memòria dels bombardeigs sobre Barcelona i retre homenatge a les víctimes i a la resistència ciutadana.

Estava formada per quatre àmbits: ‘Trànsits’, que contrastava la vida quotidiana de la Barcelona actual amb el subsòl que amaga, una xarxa de més de 1.450 quilòmetres; ‘La ciutat sota les bombes’, que mostrava les conseqüències dels atacs; ‘Teixint la supervivència’, que descrivia la reacció ciutadana a la barbàrie i ‘Propaganda i contra-propaganda: veritats i mentides’, entorn el factor propagandístic durant la guerra.

L’exposició va tenir lloc del 30 d’agost al 14 de setembre a la Sala cultural de l’Ajuntament de Solsona. En l’acte d’inauguració van participar l’alcalde de Solsona, Xavier Jounou, la directora general de la Direcció General de la Memòria Democràtica, M. Jesús Bono i els membres del CEL Esther Miralles i Jordi Guixé.