Inici
 
 
Tots els membres de l'equip han participat, com a responsables o col·laboradors en projectes de recerca propis de la investigació arqueològica. Són tots membres igualment de la secció d'arqueologia del Centre d'Estudis Lacetans de Solsona, per la qual cosa formen part de l'equip arqueològic del projecte “Recerca arqueològica sobre les estratègies d'ocupació del territori i la seva evolució a la comarca del Solsonès durant la protohistòria i l'antiguitat”. Aquest projecte inclou excavacions programades al municipi de Pinell (Solsonès) i al jaciment del Camp del Moros de la Codina.

 

Ramon Cardona i Colell, treballa des de fa temps en altres projectes d'investigació arqueològica centrats a la comarca del Solsonès i que han produït una notable bibliografia.Com a responsable de la secció d'arqueologia del Centre d'Estudis Lacetans dirigeix les excavacions arqueològiques del jaciment del Camp dels Moros de la Codina de Pinell. Alhora treballa en la seva tesi doctoral sobre forns ceràmics ibèrics dirigida des de la Universitat de Lleida.

Conxita Ferrer i Àlvarez participa com a investigadora en projectes de recerca arqueològica ja consolidats com els que porten a terme les excavacions al poblat ibèric de l'Alorda Park i la vil·la romana del Vilarenc, a la comarca del Baix Penedès i altres comarques de Catalunya. Dirigeix intervencions arqueològiques a l'empresa d'arqueologia CODEX , arreu de Catalunya.

 

 

 

 

 

Josep Pou i Vallès va ser un dels integrants de l'equip que realitzà la Carta Arqueològica del Solsonès. Ha participat i ha estat responsable de nombrosos projectes arqueològics a les comarques del Penedès i Solsonès. Actualment codirigeix amb l'anterior les excavacions de Pinell alhora que publiquen articles centrats en el món ibèric i romà a la comarca.

 

Jordi Morer de Llorens participa com a investigador en projectes de recerca arqueològica ja consolidats com els que porten a terme les excavacions al poblat ibèric de l'Alorda Park i la vil·la romana del Vilarenc, a la comarca del Baix Penedès. És soci de l'empresa d'arqueologia MON IBER ROCS Recerca i Difusió de la Cultura Ibèrica , dirigint excavacions arreu de Catalunya i projectes de reconstrucció i difusió per l'estat espanyol. Alhora treballa a la tesi doctoral sobre món ibèric a la Universitat de Barcelona.

David Asensio i Vilaró participa com a investigador en projectes de recerca arqueològica ja consolidats com els que porten a terme les excavacions al poblat ibèric de l'Alorda Park i la vil·la romana del Vilarenc, a la comarca del Baix Penedès. Alhora treballa en la tesi doctoral sobre món ibèric a la Universitat de Barcelona i és soci de l'empresa d'arqueologia MON IBER ROCS Recerca i Difusió de la Cultura Ibèrica , dirigint excavacions arreu de Catalunya i projectes de reconstrucció i difusió per l'estat espanyol, participant en el projecte d'excavació del jaciment protohistòric de Lattes (Montpellier, França).

Cristina Garcia Dalmau, arqueòloga tècnica especialista en infografia, llicenciada en Història per la Universitat de Lleida l'any 2004. Porta treballant en temes d'informàtica i disseny gràfic aplicat a l'arqueologia des de l'any 2001. Realitza totes les tasques d'infografia del jaciment ibèric de Mas Castellar de Pontós des de l'any 2006, del jaciment de Lattes (Herault) des de l'any 2003 i diversos jaciments d'època ibèrica. Actualment està en curs de presentar el treball final de màster d'Arqueologia Clàssica de Icac, UAB i URV sobre el jaciment dels Estinclells de Verdú. Webmaster de la pàgina oficial del Camp d'Experimentació de la Protohistòria (CEP).

 

Dani Lopez i Reyes Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona l'any 2004, s'ha especialitzat en estudis paleocarpològics dins la disciplina de l'arqueobotànica dins del departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia; havent ja realitzat el Treball del Diploma d'Estudis Avançats (D. E. A.) dins el Doctorat Ciències de l'Antiguitat en el bienni 2004-2006 amb el títol L'agricultura protohistòrica des d'una perspectiva arqueobotànica (llavors i fruits). Estudi de l'assentament del Turó de la Font de la Canya (Avinyonet del Penedès, Alt Penedès) . La seva formació en el camp de l'arqueobotànica ha anat a càrrec de la Professora Dra. Natàlia Alonso del Grup d'Investigacions Prehistòriques de la Universitat de Lleida.

Rafel Jornet i Niella llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, obtingué el Diploma d'Estudis Avançats pel treball de recerca: Els materials ceràmics vasculars del jaciment ibèric del Castellet de Banyoles (Tivissa, Ribera d'Ebre) . Actualment realitza la tesi doctoral matriculada a la Universitat de Barcelona titulada: Gènesi i l'evolució del poblament ibèric a la Terra Alta, la vall del Matarranya i territoris limítrofs , en base a un estudi artefactual revisant els materials del fons del Museu d'Arqueologia de Catalunya, així com d'altres apareguts en excavacions recents. Exerceix professionalment d'arqueòleg de l'empresa MÓN IBER ROCS, del qual n'és gerent. Realitza i col·labora en l'estudi de materials ceràmics protohistòrics de diversos jaciments ibèrics i fons de museus:

Mas Castellar (Pontós Girona), Alorda Park (Calafell, Tarragona) i Coll del Moro (Gandesa Tarragona), Estinclells (Verdú, Lleida) Molí d'Espigol (Tornabous, Lleida), Sant Esteve d'Olius (Lleida), Vilar del Met (Vilanova del Camí, Barcelona), Sant Antoni (Calaceit, Terol), Els Castellans (Queretes, Terol)

Actualment codirigeix diversos projectes de recerca científica a la Universitat de Barcelona dins el Grup de Recerca d'Arqueologia Clàssica, Protohistòrica i Egípcia (GRAPCE) del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueolgia dins l'àmbit de la cultura ibèrica
 

 

Oriol Saula i Briansó, és llicenciat en Geografia i Història, especialitat Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, per la Universidad de Barcelona, l'any 1989. Ha treballat com a arqueòleg dirigint i participant en diferents intervencions arqueològiques a les comarques de Lleida i Barcelona. Des del any 1994 treballa como a arqueòleg i conservador del Museu Comarcal de l'Urgell, des d'on participa i coordina les excavacions del terme municipal de Tàrrega. És codirector de la Revista Urtx, Revista d'Humanitats de l'Urgell . Des de l'any 2002 forma part de l'equip d'investigació del jaciment dels Estinclells de Verdú. És autor de diferents articles i comunicacions sobre arqueologia i patrimoni de la comarca de l'Urgell.

Natàlia Alonso Martínez (Barcelona, 1967). Llicenciada en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona (1990) i doctora en Història, amb menció europea, per la Universitat de Lleida (1997). La seva tesi doctoral va ser publicada en 1999 en la col·lecció Monographies d'Archéologie Méditerranéenne (CNRS, França) amb el títol De la llavor a la farina. Processos agrícoles protohistòrics a la Catalunya Occidental . Actualment és professora agregada de Prehistòria a la Universitat de Lleida. La seva recerca es centra principalment en els sistemes agrícoles prehistòrics i protohistòrics del Mediterrani nordoccidental, i engloba estudis arqueobotànics, tecnològics (sistemes de mòlta, emmagatzematge...) i paleoecològics. És membre del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat GRAPHA (2009SGR198) des del que codirigeix diversos projectes del Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL com el de la Fortalesa d'Els Vilars o Minferri (Les Garrigues). És investigadora associada a l'UMR5140 Archéologie des sociétés méditerranéennes del CNRS, en el que cocoordina el Tema Paléthnographie des pratiques alimentaires dans le bassin occidental de la Méditerranée du Néolithique à la fin de la période romaine de l' Equipe Archéologie des Milieux et des Ressources (AMR) del projecte 2011-2014, i pertany a ll'equip de recerca del jaciment de Lattara (Lattes, Hérault) des del 1988. Per un altre costat forma part de l'equip del Projecte El Souidat: ethnoarchéologie d'un village agricole en Tunisie (Le Kef) , centrat en la recerca etnogràfica i experimental del processos agrícoles. Ha publicat nombrosos treballs en revistes nacionals i internacionals, així com diverses monografies en relació amb aquests projectes. De manera paral·lela realitza i publica estudis arqueobotánics centrats en altres èpoques històriques com la romana o la medieval de diversos jaciments catalans.